Toe aan een actieve vakantie? Met de GPS outdoor app op je telefoon kan je overal wandelen waar je maar wilt, en heb je geen internet nodig. Maar hoe kom je eigenlijk op zo een afgelegen plek? Een auto huren is dan de beste oplossing. Je kan er namelijk waarschijnlijk niet komen met openbaar vervoer, en dan ben je na de lange wandeltocht ook nergens afhankelijk van. Dan zijn er nog een paar dingen waar je bij het huren van een auto rekening mee moet houden, hier zijn daar drie tips voor.

Tip #1: Aanbiedingen

Veel verhuurbedrijven hebben verschillende aanbiedingen, op deze manier kan je een goedkope auto huren. Kijk van tevoren of jouw lokale autoverhuurbedrijf ook zo een aanbieding heeft, en speel hierop in. De kosten die je hiermee bespaart kan je natuurlijk goed gebruiken voor een overnachting dichtbij de wandelroute, of een lekker etentje na het wandelen. Controleer naast de aanbiedingen ook de kleine lettertjes van het contract en of de verzekering bij de prijs zit inbegrepen. Soms kan dit nog vies tegenvallen als dit niet duidelijk staat aangegeven.

Tip #2: Kies je ophaal- en inlevertijdstip van de auto slim

Voordat je een auto gaat huren is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je per dag de auto huurt. Je kan bij het zoeken van de huurauto invullen hoe laat je de auto wilt ophalen en inleveren. Stel je haalt de auto op om 13:00u en levert hem 7 dagen later om 14:00u in, betaal je voor 8 dagen. Dat ene uurtje kost dus extra veel geld, bekijk dit van tevoren in je planning wat voor jou het beste uitkomt en hoe je dit zo goedkoop mogelijk kan doen.

Tip #3: Bedenk welke auto je nodig hebt voor de reis

De goedkoopste huurauto is niet altijd de goedkoopste in het verbruik. Als je door de bergen gaat rijden of lange afstanden gaat rijden kan een andere auto misschien beter bij jouw wensen passen. Bedenk van tevoren hoeveel km je wilt rijden, waarheen (door de bergen of door steden) en baseer hierop welke auto het beste bij jouw vakantie past. Denk daarnaast ook na over de hoeveelheid ruimte je nodig hebt voor de reis. Neem je veel koffers mee? Dan is een grote kofferbak namelijk wel handig.